Začetek

2022-07-12
Ko sem na domačih tleh, moj obraz ne sije. Napaja ga umazanija uma. Vsakodnevno se trudim in ga skrbno čistim, ta svoj um. Poliram ga, a zdi se mi, kot da ni nekega efekta. Če bi bila kaj po svoji mami, se ne bi sekirala. Nalimala bi si umetne trepalnice in gelirane nohte ter si prižgala TV... in elektronsko cigareto.

 

Celo otroštvo zaradi nečesa trpiš in potem si rečeš: "Sama pa že ne bom takšna, kot sta (bila) moja starša." In greš v drugo smer. Narediš vse, da otroštvo tvojega potomca/potomke le ne bi bila takšno, kot je bilo tvoje. Leta kasneje, ko se znajdeš v vlogi babice odkriješ, da je tvoj otrok v odnosu do svojega otroka identičen, kot so bili s teboj tvoji starši. O tem teče beseda z marsikatero klientko. O tem, da se medgeneracijskih travm ne da zaceliti z uporom (staršem), tudi s posnemanjem (staršev) ne. Zaceli se jih lahko zgolj tako, da se vrneš v svojo bit (esenco) in na celotno situacijo pogledaš s perspektive integriranega sebstva. Zaceli se jih zgolj tako, da iz integriranega sebstva deluješ. Psihoterapija. Koliko škode je povzročila s svojimi idejami o ženski seksualnosti. Je otrok ženski res nadomestek za penis? Če bi sklepali po tem, kako je sposobna marsikatera mama svojega otroka drkati v glavo, bi mu lahko še verjeli. Freudu. Pa vendar, si upamo pogledati na zadevo malce drugače? Si upamo, kot bi rekel cenjeni Stuart Sovatsky, obuditi srce in dušo romantično-erotične ljubezni? Na svoji poti sem imela privilegij, da sem doživela Urdhvaretas. Tako sama kot z ljubljenim moškim. Na to pot usmerjam tudi ljudi, ki prihajajo k meni na terapije. Med njimi se je našel tudi kakšen od potomcev posameznic/posameznikov, ki so leta hodile/i na terapije k Freudu. To je to, kar me druži z njim; Hampstead. Kar se tiče večine drugega, ne klikava. Jiva zanositev je nekaj, kar vodi ven iz karmične zaciklanosti v dharmo. Da se ji približamo moramo za začetek izstopiti iz okvirjev in vstopiti nazaj v naravo svoje cikličnosti. Ne vem, če bom kdaj mama. Vem pa to, da želim kot spiritualna babica čimveč parom pomagati na poti k utelešanju zavestne spolnosti in realizacije jiva zanositve.

 

Mame in hčere, aktualne in (morda) bodoče; ne bo nas konec, če se odrečemo trdosti in trmoglavosti. To je (šele) začetek. Začetek brezpogojne ljubezni.💗📿🙏