YES, YOU MAY

2022-05-25

Ljubezen, ki te duši ni ljubezen, ki te povezuje z dušo, temveč relikt družinske travme.

Te ne razrešiš tako, da se predaš. Prav tako je ne razrešiš tako, da pred njo bežiš. Družinsko travmo razrešiš tako, da ji pogledaš v oči. Še prej se je dobro naučiti prakse ljubečega pogleda. Praksa ljubečega pogled na svet je najboljši nasvet in zdravilo v enem.

Ja, odnosi nas postavijo na duhovno pot in na nas je, ali bomo korakali po njej ali stran od nje.

Želim si ga že vse življenje. Moškega s katerim bi delila sanje, energijo in telo. Brez kovidnega obdobja bi šel mimo mene. Brez kovidnega obdobja ne bi imela priložnosti za okrevanje. Greenpass za najino ljubezen ni omogočilo (ce)pivo, temveč okrevanje od disfunkcionalnih vzorcev, ki sva se jih priučila v disfunkcionalni družbi. Družbi, ki si tako želi prehiteti čas, da ne opazi, da jo je čas povozil.

Kot ženska ne želim več nositi vse odgovornosti na svojih plečih. Želim si moškega, ki je dorastel svobodi. Moškega, ki je vreden ljubezni prebujene ženske. Moškega, ki se zaveda, da je svoboda brez odgovornosti zgolj puhlica; eros stlačen v stekleničko logosa. Zavedam se, da po tem svetu hodim večno, to kar menjam so samo oblike. S to zavestjo globoko v svojih celicah se mi nikoli ni mudilo. Ljubezen ni loterija. Ne zadaneš je, ne zadane te in ne zadevaš se z njo. Ljubezen je to, kar rojevaš z njim, ki ga izbereš za svojega. (...)