Vikend partnerstva

2022-02-08
Bolj kot proces osvajanja, se mi zdi pomemben proces osamosvajanja. Nikoli nisem marala moških, ki dišijo po sekundnem limu. Ko spoznam moškega, ga spoznavam. So njegove oči odsotne? Lakomne? So odsev njegove duše? Preprosto dekle sem. Tuje vsaki iskanosti. Le oči, ki sevajo dušo, so oči, ki v meni zavrtijo ploščo z naslovom "Šta mi radiš". Spomnijo me na zrele šljive in na to, da sem sposobna past po tleh (in se pobrat brez, da bi izginila). In skuhat džem.


Pregovor pravi, da je v slogi moč. Sprašujem se čigava? Na moje dojemanje romantične ljubezni so bolj kot Andersenove pravljice vplivale Andersonove Zamišljene skupnosti.Prekomerna složnost vodi v togost, okornost, posiljeno pozitivno naravnanost in posledično nenaravnost. Z veliko zgoraj navedenega se srečujem v svoji nacionalni identiteti. Ne pritožujem se nad slovenskimi moškimi, temveč nad nacionalnim ponosom, ki onemogoča duhovno rast partnerstev.

 

Partnerski odnos za svoj obstoj in svojo rast ne potrebuje copat, temveč prisotnost dveh dinamik. Eni od dinamik pravim "bok ob boku" in temelji na tem, da imata partnerja isto vizijo odnosa, po domače povedano, da vesta, kam gresta.Druga dinamika je dinamika "iz oči v oči", to je dinamika intimnosti, ki se lahko gradi na sedmih nivojih. Temelji gradnje odnosa so v dveh osebah, ki sta postavljeni. Ne v vrsto, temveč med vrsticami. Resnično intimnega odnosa brez glasu in brez resnice ni, zato se bomo na Vikendu partnerstva posvečali prav temu- Osvobajanju glasu znotraj partnerstev.
Foto: @klepetobkavi