Velika Tintnica

2022-10-12
Odgovor na javni razpis gospoda, za katerega si zamišljam, da utegne biti tako kot jaz, staromoden. Predpostavljam, da sva si oba vajena mazati prste s tinto in da oba to prvič počneva vsem na očeh. Gospod, ne vem v kakšni meri se zavedate, da vsak odnos, ki se izgubi v dolžnosti in udobju izgubi svoj sok. Iščem ga v gozdu, tam ga tudi najdem. Ne Gospoda, saj verna nisem. Namesto njega se mi pred očmi prikaže Ona, ki ne sodi. Prav tako ne glumi gljivu, ona goba je. S svojo tinto v sfero kolektivne zavesti izpiše sledeče:

"Vzljubi vse pluse in minuse, vse bedake in konje in tistih nekaj svetlih izjem vmes. Ena je dovolj. Tista ena si ti, ki zdaj to bereš in delaš na svoji zavesti, ki je relacijska."
Z njenim črnilom se grem kaligrafijo. 

Po telesu svojem pišem 同情心, 同理心 in 爱心. Vpraša me, kaj pišem. Sočutje, sočutje in sočutje. Če bi bili v Anglji, kjer domuje moje srce, bi vam rekla sympathy, empathy in compassion. Iz teh gob vam bom skuhala brezmesno meseno paello gospod . Ampak sedaj je čas za tapas, za disciplino, ki namesto prave pameti raje obudi zdravo. 

Šifra: Velika Ljubezen