Ukrepi

2021-09-20
Kdo vlada zahtevam tvojega dneva? Vlada Sistem? Vladajo ljudje okoli tebe? Vladaš ti? Kateri del tebe vlada? Kateremu delu tebe? Teh vprašanj mi ponavadi sploh ni potrebno zastavljati. Zadostuje, da tako sebe kot sočloveka opazujem v akciji in interakciji.
Ega nimamo zato da hodimo po soljudeh, temveč zato, da hodimo z njimi ali pa zato da gremo stran od njih.
Na tej točki me namesto ukrepov vlade zanima predvsem vprašanje, kaj krepi moje Srce. Kitajci že od nekdaj pravijo, da je Srce vladar posameznikovega bitja. Je sedež čutnosti in čuječnosti. Kako avtonomni živčni sistem pripeljati v stanje zaupanja? Lahko pohodiš sebe, lahko se pa priučiš ne ignorirati signalov svojega telesa.
Velika ljubezen do moškega ni le ena, a če se jih tekom življenja naniza preveč, potem to niso velike ljubezni temveč nanizanke, t.im. mikro razmetavanja energije. 21.stoletje s poplavo ideologij in iluzij podpira zgolj tovrstna razmetavanja na eni ali pa predalčkanja na drugi strani. A resnično velike ljubezni niso plod vpliva okolice, temveč pospravljanja po sebi.
To admire, to adore is not enough; to be in awe with somebody ; well that's rare. I love RARE.To sem morala napisati v angleščini, ker je bilo vzajemno strahospoštovanje osnova tiste velike ljubezni, ki sva jo imela priložnost čutiti in množiti z moškim, ki ga ne skušam več na silo nadomestiti; prav tako ga ne skušam več na silo preboleti. Trudim se samo sprejeti realnost tukaj zdaj. Realnost brez njega.
Strahospoštovanje in ne strahovlada je osnova za spoprijemanje z lastnim egom. Se bom ob osebi ob kateri se mi zašibijo kolena pomanjšala ali povečala... ali bom zmožna ostati prisotna pristna. Prestrašena brez zanikanja poželenj in hrepenenj, ki jih čutim- pa naj bodo moja, njegova ali najina. Najina ljubezen mi je vlivala pogum, ki nama je dajal moč za nenehno rast v objemu igrivosti vseh najinih čutov, pojavnosti in izkušenj. To, da sva se znašla in našla v vzajemnem strahospoštovanju in občudovanju in si namenila čas in vztrajnost, da postopoma spuščava strahove in se spoštljivo spoznavava in častiva v vseh svojih barvah, oblikah, v posvetnem in duhovnem. Da v vseh svojih pomanjkljivostih in presežkih čistiva po sebi in častiva drug drugega in tako da(je)va najboljše od sebe. Drug drugemu in vsem okoli naju.
Ko gre za ljubezen, upanje ni dovolj. Potrebno je zaupanje; plod odzivnosti, ki poteka v skladu z uglašenostjo. Uglašenostjo s pravim vladarjem- SRCEM. Osnova uglašenosti s pravim vladarjem je sočutje do sebe in drugih in ne gazenje po sebi (in drugih) zaradi zunanjih pričakovanj, prepričanj, prepričevanj in navsezadnje nespametnih ukrepov.