Tolmačka

2022-11-13
Izdana ženska je tolmačka absolutnih resnic. Kaj ji manjka? Rekla bi, da predvsem dober seks. Zakaj bi temu rekla tako? Zato, ker sem ga bila tudi sama mnogokrat oropana. Zdravega odnosa z moškim sem se oropala tistikrat, ko sem ali nekritično prevzemala ali se upirala vlogam, ki so mi bile v naprej predpisane s strani dotičnega moškega ali družbe. Zdrav odnos sem uničila vsakokrat, ko sem posegla po hitri, preuranjeni interpretaciji, ki v večini primerov sploh ni bila moja.


Kje spoznavam moške s katerimi hodim na zmenke? Nikjer. Ker v 21.stol. ni lahko najti moških, ki bi sploh še vedeli, kaj to zmenki so. Meni zmenek ni kava, večerja, kino ali povabilo na grupiča. Meni je zmenek najprej dušno spoznanje. Duševno spoznavanje sledi kasneje, a le pod pogojem, da je moški pripravljen zanj. Če njegovo telo ni prostaško, kar pomeni da ne zlorablja prostate. Malo je takšnih moških. 


Zagledala sem se. V moškega na enem od psihoterapevtskih usposabljanj. Zagledala sem se vanj na Zoomu in pojma nimam, kaj smo se učili. Vem samo to, da ga poznam. Ko spregovori, vidim zakaj. Oba delava z moškimi s kompulzivnimi spolnimi motnjami. Oba se zavedava, da je tisto, kar se učimo na izobraževanjih nezadostno. Ne, nisem več tolmačka absolutnih resnic. Sem ter tja se rada predam diskurzivnemu prevajanju. Ne vem, če se tistikrat oglaša sinologinja ali terapevtka v meni. Vem pa, da želim v ljudeh obuditi tisto, kar že stoletja spi. Tisto, čemur Martin Kojc pravi prasila. Tisto, kar odnos med moškim in žensko naredi zdravilen.


Še vedno potekajo prijave na delavnico "Vstopi v MOČ ženske esence". Toplo vabljena na popotovanje, ki te bo popeljalo korak bližje v srčno zavest. Ko smo v njej je tudi prebujanje kundalinija varno.