Sneguljčica in Covent Garden

2022-04-04
Te dni sem zbrala pogum in slovenskemu moškemu napisala rtm, v odgovor sem dobila rtn. Preverila sem, če gre za tipkarsko napako, pa temu ni bilo tako. Šlo je za napako v sistemu. Marsikdo bi porekel, da imam daddy issues, vendar si po krepko več kot desetletju dela na sebi in nešteto poizkusih ljubiti nasprotni spol upam trditi, da se tovrstni marsikdo moti.Po mojem mišljenju je pogojevanje ljubezni največji zločin storjen človeku. Za večno visi nad dušo in v srca vnaša zmedo in nemir. Začne se pri starših, ki svojih otrok ne zmorejo ali ne znajo ceniti in zares brezpogojno ljubiti takšnih kot so. Tovrstni otroci odrastejo v osebe podhranjene ljubezni, ki se prave ljubezni bojijo. Kako se ne bi, ko je bila cena za pogojevano tako visoka/ previsoka. Zaradi nje so se vajeni nenehno dokazovati, zaradi nje se mnogi odrekajo svojim sanjam. Zaradi nje celo raje sledijo idealom, ki jih ni moč doseči brez žrtev.
"Fake it till you make it" ne deluje, "Fake it till you become it" tudi ne. Opustiti je potrebno vzorce pogojevanja in se priučiti pogajanja. Pogajati sem se zelo organsko učila na Kitajskem. Zame je to 高层会谈, gāocéng huìtán- high level talk. Neizprosna sem. Zahtevam doslednost. Zahtevam jasnost in kongruentnost- v besedah in dejanjih. Nebeški sij 明 je v ravnovesju sonca 日 in lune 月 (znotraj naših teles in odnosov).
Šele ko se ženska ob moškemu počuti ZARES varno in ljubljeno lahko skupaj prakticirata sveto alkimijo. V 21. stoletju v Sloveniji je bila do nedavnega tovrstna praksa pri večini praktično nemogoča. Zakaj? Ker je od posameznika/posameznice družbeno pričakovano, da si mora ljubezen zaslužiti, da je mora biti vreden. Ali pa, da je ni vreden/vredna in jo zato lahko po mili volji izsili/izsiljuje. Res smo narod oklepnikov. Oklepamo se stoletij travm naloženih na naša telesa; med drugim tudi spolne organe in spolne navade. Stara navada-železna srajca. Sem (o)zdravljena odvisnica od ljubezni in dobro so mi poznani profili love avoidantov/ tistih ki od ljubezni bežijo. Super se dopolnjujemo- dokler se mi da- dano mi ni (za)dosti, tako da bi bilo bolj na mestu, če napišem dokler se mi ljubi. Ljubilo se mi je preveč. Na veliko noč me boli križ. Boli me kot še nikoli prej. Govori mi naj ne zapravljam časa. Govori mi naj ne zapravljam energije. Govori mi naj ne bom požrešna, sitna, nenasitna. Govori mi naj vztrajam. Peti sklon naj ostane skrivnost.

 (zapisano dne 4.4. 2021)