Sanjski moški

2022-08-01
Medtem ko svet gleda "Samskega moškega" (The Bachelor), se naša domovina navdušuje nad Sanjskim. Sanjski moški je karizmatičen in izjemno karmičen. Kaj to pomeni? To pomeni preprosto to, da ni pripravljen navezovati pristnih odnosov z nasprotnim spolom. Ko osebe nasprotnega spola spoznava, jim prikazuje zgolj svojo fasado, svoje priučene floskule. Ne le, da ni zapustil disfunkcionalnih vzorcev svoje primarne družine, nikoli se ni soočil z njimi. Raje se spogleduje z vedno novimi ženskami, ki plačujejo ceno za to.


Svoj lažen občutek avtonomije ohranja tako, da se oklepa svojega statusa sanjskosti/nedostopnosti. Takoj, ko se mu svet ne udinja, udari po njem. To se zgodi prek manipulacij ali pa prek obrekovanj, prek katerih se zna zelo nazorno prikazati njegova identiteta nedoraselega maminega sinčka. Upravlja ga mehanizem, ki se mu reče razkol med dobrim in slabim fantkom. 


Pa, da ne bo pomote, Sanjski moški onkraj televizijskih sprejemnikov ne bivajo le v naši deželi. Po vseh koncih in krajih sveta so. Kot Elon Musk s svojim orožjem oplojujejo ženske in pod krinko imidža uspešnosti rešujejo Svet, ki jim ploska. To je to, o čemer sanja svet na modri tabletki; o nadaljevanju svojih mokrih sanj in neodgovornih ejakulacijah. Trenutek, ko Sanjski moški zaide v nepredvidene vode, roko na srce, v realnem življenju, kjer kljub popularizaciji epilacij in depilacij ni vse gladko, jih je polno... se umakne v svojo votlino in užaljeno načrtuje nov napad. Sanjski moški se ne zaveda, da spi in bogsigavedi, kdo ga bo zbudil. Če gre verjeti Disneyevim pravljicam bo to princ.