Osmi marec

2024-03-09
Nekoč je živela in nekoč ni živela ženska.

Danes praznujem dan, ko se počutim za sila čustveno varno. Na koledarju mi piše: "Rad jo imej, all day." Gre za možev opomnik, ki ga sinhronizira z mano. 

Dela. Tako koledar, kot midva. Vsak zase in skupaj. Delava v službah in na odnosu. Ta še zdaleč ni hollywoodski. Na dan privleče največje bolečine. Mnogokrat po(no)či. 

Valjava se po postelji in delava grom. Na momente prevladuje grrrrrrrrrrrrr, ki se kasneje sprosti v om. Om namah shivaya! Mantra mojega srca, ki se jo je Borut naučil na pamet in na kitaro. OM (duh) NA (zemlja) MAH (voda) SHI (ogenj) VA (prana) YA (nebo). V stiku z vsemi elementi in drug z drugim. Živeti tantro pomeni imeti poliamorni odnos, a vendar ne tako, kot si mnogi interpretirajo. To ne pomeni ljubiti tisoč in enega človeka, temveč tisoč in eno plat (o)sebe. Ene in edine, tiste ki je izbranec/izbranka tvojega srca. Oblikuj čim boljši odnos z najslabšimi deli sebe. Ne pusti jim, da te vodijo. Voditi znajo samo za nos, zato dopusti zgolj naraščanje napetosti med tistim, kar si naučen/a biti, in tistim, kar v resnici si. Tovrstna psihična napetost prikliče duhovno moč in sproži spremembe. 

Hipno razsvetljenje sem 8.3.2024 doživela na WCju: Odgovorne in odgovorni smo za tovrstno osebno higieno in ozaveščanje. Odgovorne in odgovorni smo, da živimo spremembo, ki iz blata ne vodi v še več blata, temveč v čisto vest in cvetočo zavest.