Nisem pocestnica, popotnica sem

2022-11-20
Odraščala sem v državi, kjer so me na vsakem koraku učili, kako se pustit nategnit. Bolj kot o tem, da bi postala pocestnica, sem sanjala o tem, da postanem popotnica. Verjamem, da so solo potovanja (potovanja brez spremstva) najboljša šola na tem svetu.


Popotnica nima potrebe po tem, da bi gazila po sebi ali po drugih. Ne verjame v že v naprej določene resnice, ki so zabetonirane v sistem verovanj kraja, kjer se je rodila. Ne hrepeni po moškem, ki bi jo zaščitil pred zunanjim svetom. Ne gre se igric. Igra se po zakonitostih Lile (božanska igra). Nenehno gazi po nevroprocesnih poteh. Pogosto je v ranljivem položaju, saj vedno znova odkriva nove svetove in pri tem gradi mostove s starim(i). Kliče (se ji) po moškem, ki je zvest in neodvisen tako kot ona.

 

Razsvetljen moški ženske ni razsvetlil, razpolovil jo je. Njegovo ime je bilo Kant in večina novodobnih moških in žensk globoko ponotranja njegovo filozofijo. Pogled iz oči v oči dojemajo kot napad, kako ga tudi ne bi, ko njihov spoznavni svet temelji na premisi subjekt/objekt.

 

Moškega, ki nas bo razsvetlil ne gre najti med filozofi, najti ga gre kvečjemu med guruji. Ko zapišem to besedo, v mislih nimam ljudi, ki so se odeli v oranžne plahte in so tu zato, da vas naplahtajo. V mislih imam tistih nekaj duš, ki dejansko imajo pogum, da utelešajo in živijo božansko ljubezen.

 

Božanska ljubezen je brezplačna, pa vendar obišče zgolj tiste, ki jo cenijo. Obišče zgolj tiste, ki jo vsakodnevno gojimo v sebi. Kako božansko ljubezen sidrati v paru? Kako prepoznati osebo, ki ima potencial, da božansko ljubezen sidra z vami? O tem bom govorila (in odgovarjala na vaša vprašanja) na Zoom predavanju v ponedeljek ob 20.00. Še se lahko prijaviš na spela@relationalfengshui.com