Mit Evrope

2022-05-27
Če se predaš moškemu, ki ni predan spiritu, se predaš predatorju. Tako preprosto je to, pa vendar nas tega nihče ni naučil. Učile so me lekcije in ni jih bilo malo.
V družbi predatorjev maternice ne predejo. Kako bi bila lahko predla, ko pa je v krču? Spadam v tisto generacijo, v kateri so ženske na naših tleh vzgajali na način, da je treba vse potrpet. Vzgajali so me na način, da bom ljubezni moškega vredna takrat, ko bom popolna (se pravi nikoli). Vzgajali so me tudi na način, naj stiskam zobe in se trudim. Moja resnica je bila ugrabljena, moj avtonomni živčni sistem pa nenehno pahnjen v ekstreme. Če ni bil vzburjen, je kolapsiral. Prebujanje kundalini sile v tovrstnem okolju je skrajno nevarno. Sama je nisem prebujala na silo, dvignila se je, ko mi je bilo 23 let. Takrat nisem bila le Slovenka. Zrastla sem v Evropejko. Tistega leta sem bila tudi prvič posiljena. Od starega bika. Danes štejem 40 let. Svet imam tako kot ti na dlani, na telefonu. Kje pa smo me?
Opazujem male deklice novih generacij, ki so že od rojstva dalje proglašene za šefice in si lahko mislim samo eno. Boge reve. Zakaj? Ker ste še vedno vzgajane v sužnje patriarhalnega sistema. Pot do spoštljivosti nam preprečuje prezir in vanj smo (ne glede na spol) postavljeni vedno, ko se imamo za nekaj več ali manj od drugih. Dinamika se obrača, pogon ostaja isti. Predatorski.


Ali se Evropa danes utaplja ali se uči plavati s tokom? Odgovor se skriva v nas, v našem delovanju. Je skladno s čutenjem ali odrezano od njega? Ne bom teoretizirala; ne glede na tvojo spolno identiteto ti ponujam napotke iz prakse. Vedno ko si v interakciji s sočlovekom začuti, kakšen odnos kaže do tebe. Se poslužuje vprašanj, prošenj ali zahtev? Ti da glas ali ga raje potepta s svojimi projekcijami? Ima meje? Ti dovoli izraziti tvoje meje? Jih spoštuje? Deluje iz ran ali iz ranljivosti? Zlorablja ranljivost za potrebe emocionalne manipulacije?
Kakšen odnos dopuščaš? Kakšne odnose tkeš?(Ženske:) In tvoja maternica? Kako pogosto prede?