Kdo koga vara?

2022-09-23
Bila so obdobja, ko sem imela 20 kg viška. Služili so mi kot zaščita pred vsiljivci.

Cvet mladosti se kaj hitro neprodušno zapre, če je obkoljen s op(l)azkami starih sluzavcev. Veliko jih je, nekateri izmed njih še ne štejejo 30 let pa že padejo v to kategorijo. Z demonom so se poročili pod vplivom hormonov, iluzij in pričakovanj družbe. Večina pridno igra svojo vlogo soprogov, medtem ko poligon ostaja zunaj zakona in zakonov. Poligon obstaja v območju prepovedanega. Tam je tudi pogorišče njihovih sanj na katerih se v tišini odvijajo srednjeveške procesije, ki se vršijo nad mladimi dekleti. 

V časih moje mladosti nas nihče ni posvaril ali zaščitil pred njimi. Prav tako nihče ni želel slišati našega glasu. Mislila sem, da bo v novem tisočletju kaj drugače, pa ni. Ko sem pred meseci prižgala TV in si ogledala oddajo z Mi(Š)o sem bila priča interakciji CPTSDja mlajše in starejše generacije. Kako je lahko oseba s šumnikom v svojem imenu tako osramotila osebo brez? Mia je nehoté postala žrtveno jagnje kolektivne travme.

Oddaja je šla mimo, kaj pa travma? Nedolgo nazaj sem jo znova zaznala ob ogledu oddaje Tarča. Osrednji motiv pogovora je bil en tak luštkan medvedek. Brez čika v roki je zgledal prav nedolžen. A kontekst se spremeni, ko imaš dostop do njegovega fantazijskega sveta, ki ga deli z dekleti, katerih pozornost išče/zahteva. Ena izmed njih je na Instagramu objavila sporočilo, kjer ji piše, kako si želi ugasnit čik v vagini. Ta svet je bil samo delno prikazan v oddaji Tarča. Čik v vagini so izpustili in mu tako pomagali ohraniti karizmo misteriozno nabritega fanta, ki ostaja slepo zaverovan v bogastvo svojih seksualnih pustolovščin.


 Sprašujem se zakaj? Zakaj videz vara?
Pred leti sem mislila, da sem že ven iz celjenja svojih travm in spominov na posilstva, ki so se vršila na mojem telesu. Postala sem neprebojna mojstrica multilingvističnega verbalnega BDSMa s šumnikom v imenu. Moški so me oboževali oz. bolje rečeno moški so ga oboževali in se me bali. In jaz, jaz sem se počutila strašansko grandiozna... vse dokler nisem padla na realna tla. Tokrat padec ni bolel. Prizemljili sta me ljubezen in podpora ljudi, ki so resnično slišali mojo bolečino. Teh ljudi nisem našla v Sloveniji.

Razpisujem 6 mest za nov 5 tedenski spletni terapevtski prostor za žrtve (spolnih) zlorab. Toplo vabljena!